1. Digitaal bewustzijn

De digitale context waarbinnen je leeft en werkt.

Wat vraagt de verregaande digitalisering van onze houding en ons gedrag, op individueel én op organisatieniveau? De digitale werkwerkelijkheid van kenniswerkers vraagt om nieuwe uitgangspunten op het gebied van organiseren.

2. Digitale hygiëne

De omstandigheden waaronder je met je digitale werkgereedschap werkt, alleen en met anderen.

Als kenniswerker krijg je dagelijks te maken met een enorme stroom aan informatie, die vervolgens moet worden gefilterd, geordend en toegankelijk worden gemaakt. Hoe zorg je ervoor dat alles veilig staat waar het moet staan en beschikbaar is voor anderen?

3. Digitale vaardigheden

De vaardigheden en skills waarmee je je digitale apparaten bedient.

Ondanks de komst van IT en automatisering zijn we drukker dan ooit. Een reden? We beheersen ons digitale werkgereedschap vaak niet. Als we onze computer beter leren kennen en gebruiken, levert dat ontzettend veel tijd en ruimte op.

4. Persoonlijk kennismanagement (PKM)

De manier waarop je jouw kennis en informatie verzamelt, organiseert, analyseert, opslaat en vervolgens weer deelt.

Door recente technologische verbeteringen zijn er in een rap tempo uiterst krachtige en simpele pkm-tools bijgekomen, die het werken met informatie makkelijker en krachtiger maken dan ooit. PKM is wat ons betreft dé oplossing voor veel slagkracht-vraagstukken van moderne organisaties.

5. Digitaal Welzijn

Groei middels technologie. Hoe je technologie inzet als hefboom voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Als mens streven we naar een gezonder, gelukkiger en effectiever leven. Technologie kan daarbij een grote rol spelen, bijvoorbeeld door te fungeren als een ‘second brain’, dat je helpt om data te verzamelen en inzicht te vergaren in hoe jij letterlijk en figuurlijk ‘werkt’.